Newcomer Retail Award

Salesforce Newcomer Retail Award

Dit zijn de kanshebbers voor de editie 2021-2022:

EkoplazaEkoplaza is een nieuwe Nederlandse binnenkomer op de Belgische bio-food markt. Door de overname van 14 Origin’O winkels krijgen ze zichtbaarheid in de Belgische stadscentra. De supermarkt is een koploper op het gebied van duurzaamheid en biologisch boodschappen doen. Ze zijn op veel thema’s actief op het gebied van duurzaamheid. Ze zien het als een missie om duurzame boodschappen voor alle Belgen mogelijk te maken. De beleving in de winkels en de ambitie om in België te slagen zijn sterke argumenten om Ekoplaza te nomineren.

PolestarDe spaces van Polestar springen in het oog bij de jury als het gaat om heruitvinden van de klantreis bij de aanschaf van een auto. De tijd van het ouderwets aanstrepen van opties bij de dealer en daarna onderhandelen over de prijs ligt bij Polestar ver achter ons. De spaces worden gebruikt als test locatie. Daarnaast doen ze dienst om de merkbeleving naar een hoger plan te tillen. Strategie van Polestar is digital first. Je besteld je auto dus online via je device of computer. Een tip van de jury is om ook eens te kijken naar Lynk & Co hoe zij hun klanten echt fans maken door gebruik van hun ‘showrooms’.

The GuestThe Guest noemt zichzelf een gast in Knokke en surft zo op de golf van ‘pop-up stores’ om urgentie te creëren. De jury is fan van dit retailconcept door de goede samenwerkingen met brands en de integratie van een food-concept op een fijne locatie. De hippe, arty winkelbenadering zorgt voor een grote wow-factor. De jury is benieuwd of dit concept doorgetrokken en nog verder verbeterd op de nieuwe locatie in Antwerpen. Een tip van de jury is de merkbeleving ook via de website beter terug te laten komen.

Juryleden

Henk Hofstede
Roel Naessens
RVP, Salesforce

Ben van Duijn
Yannick de Bièvre
Marketing Director, Benelux

Linda Keijzer
Barry Oosting
Country Retail Manager, Hans Anders

Donovan van Heuven
Tim Gielen
Owner, Team Retail

Francella ter Haar
Martijn Martens
Retail analyst, Gondola

Debbie Klein
Steven Bollé
Retailexpert

Harry Bijl
Gerwin Souman
Business Development Manager, Q&A

Wie gaat er dit jaar met de titel naar huis?